Новости | Тесла Сервис Автомобили Запчасти Тюнинг

Автомобільна зарядка Tesla – що потрібно знати?

Автомобілі Tesla, зокрема, дуже популярні серед електронних транспортних засобів. Моделі цієї марки — особливо одна з версій S — славляться високим прискоренням та здатністю долати велику відстань на одному заряді. Однак навіть якщо ви вирішите купити автомобіль у максимальній комплектації, рано чи пізно вам доведеться його заряджати. Дізнайтесь подробиці заряджання автомобіля Tesla! У цій статті ви дізнаєтесь:

  • де можна зарядити електромобіль,
  • які бувають зарядні пристрої для електромобілів,
  • скільки часу займає завантаження автомобілів Tesla.

Варіанти заряджання електромобіля

Є два основні способи зарядити електромобіль, залежно від того, де він живиться. Перший спосіб – зарядити автомобіль, не виходячи із дому. Це дуже зручне рішення, яке заощадить ваш дорогоцінний час - вам не доведеться їхати на станцію, адже вам достатньо підключити машину на ніч, щоб вранці насолодитися повним зарядом батареї. Крім того, вибір відповідного тарифу значно здешевить зарядку. Користувачі електромобілів найчастіше вирішують встановити зарядний пристрій Wallbox у своєму гаражі. Другий спосіб заряджання – використання громадських станцій. Такі точки забезпечують харчування транспортних засобів на ходу та їх можна знайти по всій Польщі. У міру зростання попиту на електромобілі зростає та інфраструктура зарядних станцій для електромобілів як на національному, так і міжнародному рівні. Ви також можете знайти точки заправки електромобілів у деяких торгових центрах та на парковках. Якщо ви збираєтеся використовувати цей метод зарядки, придбайте власний кабель електромобіля і завжди тримайте його в багажнику. Не забудьте вибрати правильну вилку та довжину кабелю, які дозволять вам комфортно користуватися виробом.

Моделі автомобілів Тесла

Tesla – американська марка електромобілів. Компанія була заснована у 2003 році завдяки Ілону Маску. На її рахунку 5 моделей електромобілів:

  • Модель родстер (2008 р.),
  • модель S (2012 р.),
  • модель Х (2015),
  • модель 3 (2016),
  • модель Y (2020).

Робота над першою моделлю (Roadster) тривала 5 років. Виробництво розпочалося у 2008 році. Характеристики автомобіля були такими ж, як у багатьох автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння, що викликало велику цікавість до цих автомобілів. Теплий прийом моделі Roadster спонукав виробника працювати над майбутніми моделями, створеними в наступні роки. В даний час найпопулярнішим і найдешевшим автомобілем в сімействі Tesla є Model S. Він випускається в трьох варіантах: Standard Range Plus, Long Range і Performance. З першою версією ви можете проїхати 430 км на одному заряді, з другою версією — 580 км, а остання версія пропонує запас ходу 567 км. Стандартна версія має задній привід, дві інші повнопривідні. Кузов цього автомобіля був виготовлений із алюмінію. Усередині автомобіля Тесла є екрани, що дозволяють керувати різними додатковими функціями. Транспортний засіб оснащений автопілотом, який забезпечує безпеку, прискорює та гальмує при виявленні інших транспортних засобів чи пішоходів на смузі руху. Також було автоматичне кермо та датчик смуги руху.

Автомобільний зарядний пристрій Тесла

Більшість електромобілів оснащені базовим зарядним пристроєм, який можна включити в звичайну розетку 230 В.Однак це варіант для пацієнта — зарядка з його допомогою займає тривалий час (до 12 годин) ). Ми рекомендуємо його в основному для автомобілів з меншою ємністю акумулятора та для людей, які зазвичай користуються станціями (громадськими або домашніми). Це чудова альтернатива, яка спрацює в екстрених ситуаціях - пристрій завжди буде під рукою в багажнику автомобіля. Тому підключення електромобіля до стандартної побутової розетки може стати гарною перевіркою терпіння. Домашня настінна коробка — набагато швидше рішення . Це спеціальна розетка, прикріплена до стіни, яка є інтерфейсом між стандартною розеткою та вилкою зарядного кабелю. Вони сягають потужності до 22 кВт. Тому, якщо ви не хочете витрачати час на харчування свого автомобіля Tesla від звичайної троянд етки Schuko, встановіть систему швидкого заряджання на своїй домашній станції. На цю роль чудово підійде станція PowerBox Green Cell, що має просунуту електроніку, завдяки якій вона стежить за параметрами акумулятора під час живлення вашого автомобіля. Його можна з успіхом використовувати в автомобілях Tesla Model 3, X, S та інших.

Час заряджання Tesla Model S

Ви вже знаєте, які способи заряджання електромобіля ви можете вибрати. Один із них дозволяє швидше поповнити акумулятор, а інший під рукою – який вибрати? Все залежить від ваших уподобань і від того, чи хочете ви якнайшвидше зарядити свій автомобіль. Час заряджання електромобіля залежить в першу чергу від типу акумулятора, його ємності та продуктивності, а також типу кабелю та зарядного пристрою. Щоб полегшити вибір, ми підготували список часу заповнення акумулятора Tesla S на 75 кВтг з урахуванням різних способів заряджання:

  • Розетка 230 В (3,7 кВт) - 21 год,
  • Розетка 230 В (7,2 кВт) - 11 годин,
  • зарядна станція (22 кВт) - 5 годин,
  • зарядна станція (50 кВт) - 2 години,
  • зарядна станція (150 кВт) - 1 год.

Як бачите, різниця в часі колосальна – від 1 до 21 години!

Резюме

Правильний вибір зарядних пристроїв для акумуляторів електромобілів дуже важливий. Пам'ятайте, що вибраний кабель і зарядний пристрій повинні бути сумісні з вашим автомобілем. Якщо аксесуари правильно підібрані, можна заряджати автомобіль на максимальній швидкості, яку може розвивати транспортний засіб. Безпека також є важливою, тому вибирайте перевірені якісні продукти. tsk.ua